Menestystarinat logo

OUR WORK WITH

MTweb-Design-Copywriting-1080x1080-white MTweb-Design-BrandDevelopment-1080x1080-white
Vimelco

Ulkoistaminen tehosti Vimelcon digimarkkinointia

Laitteita materiaalinkäsittelyyn toimittava Vimelco halusi panostaa digimarkkinointiinsa järjestelmällisemmin ja seurata sen tuottamia tuloksia. Aiemmin he olivat hoitaneet kaiken markkinoinnin itse, mutta eivät voineet varmistua toimenpiteiden tehokkuudesta. Siksi he ulkoistivat digimarkkinointinsa Menestystarinoille.

Menestystarinat uusi Vimelcon verkkosivut vuonna 2018, minkä jälkeen yhteistyö on jatkunut hakukonemainonnan ja –optimoinnin merkeissä.

Markkinointia tiedon eikä uskon varassa

Vimelcon ongelma digimarkkinoinnissa oli, etteivät he osanneet arvioida sen tuottamia tuloksia. Toimitusjohtaja Päivi Virtasen mukaan he tekivät markkinointia enemmän uskon kuin tiedon varassa. Markkinoinnin ulkoistamisella he hakivat ratkaisua tulosten mittaamiseen.

– Ennen emme voineet varmistua siitä, oliko markkinoinnista hyötyä ja miten hyvin se onnistui. Pystyimme toki seuraamaan, nousemmeko hakusanoilla Googlen paalupaikan läheisyyteen, mutta muuten emme voineet seurata tuloksia, Virtanen toteaa.

Vimelcolla ei ollut ennen yhteistyökumppania digitaalisessa markkinoinnissa vaan sitä tehtiin muiden töiden ohessa. Siksi siitä puuttui järjestelmällisyys.

– Kun teimme digimarkkinointia itse, tekeminen ei ollut systemaattista. Välillä tuli innostuneita pyrähdyksiä ja sitten unohdimme koko asian puoleksi vuodeksi.
Virtanen uskoo digimarkkinoinnin vievän tulevaisuudessa yhä enemmän jalansijaa markkinoinnin kokonaisuudesta. Hän on myös todennut Googlen algoritmien ymmärtämisen vaativan paljon paneutumista.

– Nyt huomaan, että kun spesialisti tekee asioita, osaaminen on eri tasolla.

Kohdistaminen on avainasemassa

Digitaalisen markkinoinnin lisäksi Vimelco tekee jonkin verran printtimainontaa ja järjestää Hyvinkäällä sijaitsevissa tiloissaan avointen ovien päiviä. Virtanen pitää digimarkkinointia kuitenkin tällä hetkellä tärkeimpänä osa-alueena.

Vimelcon toimittamat materiaalin käsittelykoneet ovat heidän asiakkailleen suuria investointeja. Siksi oikeiden ihmisten tavoittaminen on heidän markkinoinnissaan erityisen tärkeää, ja juuri siinä digimarkkinointi on parhaimmillaan.

– Pienen yhtiön markkinoinnissa on aina mietittävä sitä, mihin budjetti kannattaa suunnata. Kohderyhmämme on kapea ja myymme tuotteitamme spesiaaleille asiakkaille.

Virtasen mukaan kohderyhmän tavoittaminen on helpointa verkossa. Toisaalta hän tietää, että panostus voi mennä hukkaan, jos markkinointia ei osata kohdistaa oikein. Siksi ammattilaisten apu on tarpeen.

Mitä on saavutettu?

Virtanen kertoo Vimelcon saaneen Menestystarinoiden avulla ammattitaitoa ja järjestelmällisyyttä markkinointiinsa. Samalla he ovat oppineet enemmän digimarkkinoinnista ja siitä, miten paljon sillä voidaan vaikuttaa. Virtanen toteaa yllättyneensä positiivisesti, miten usein verkon kautta tulevat kyselyt johtavat jatkotoimenpiteisiin.

– Selkeästi on olemassa iso joukko ihmisiä, jotka ottavat ensin yhteyttä netin kautta, kun ovat tekemässä isoa investointia.
Vimelco tapaa Menestystarinoiden yhteyshenkilönsä neljännesvuosittain ja tulosten raportointi on Virtasen mukaan kehittynyt entisestään.

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja kommunikaatio pelaa, hän tiivistää.

Tiimi

Juho SimonenVille HolmAlberto Grande Sauci

SEURAA MEITÄ

logo instagram logo twitter logo facebook logo youtube

Haluaisitko jutella markkinoinnista?

Selviyämme mielellämme, miten voimme edistää sinun liiketoimintaasi.

Ota yhteyttä