Euroopan nopeimmat WordPress -verkkosivut

Euroopan hitaimmat verkkosivut ovat Italiassa, missä keskimääräinen sivulataus kestää 5,3 s. Euroopan nopeimmat sivut ovat Liettuassa, jossa keskimääräinen sivulataus kestää 1,7 s. Euroopan nopeimmiksi voidaan siis kutsua sivuja, jotka latautuvat alle 1,7 sekunnin, mikä onkin hyvä tavoite.

Yllämainittu tutkimus on tehty laajakaistaliittymillä, mobiilikäyttäjien sivulatauskestot ovat huonommat. Tutkimuksessa ei eroteltu WordPress -verkkosivuja muista teknologioista.

Voi olla, että liettualaiset eivät ole ensimmäisenä jonossa ostamassa Euroopan nopeimpia WordPress -verkkosivuja. Tai sitten siinä käy niin, että nopeuteen jää koukkuun, ja juuri he ovat meiltä jonottamassa lisää nopeutta. Aika näyttää.

Verkkosivujen latausajat Euroopassa maittain

Miksi Euroopan nopeimmat WordPress -verkkosivut?

Nopeus on voimaa! Sen tietää jokainen. Hitaus on heikkoutta. Eikä kukaan halua olla heikko ja hidas.

Tutkimuksiin pohjautuen: Nopeus on aikaa, ja aika on rahaa. Tarkkaan ottaen kaikki sivulataukset yli 1,6 sekunnin alkavat maksaa yrityksille rahaa menetettyinä kauppoina – konversio-% laskee 1,6 sekunnin jälkeen.

Lue lisää latausnopeuden vaikutuksesta asiakastyytyväisyyteen

Kun sivulatauksen kesto nousee 1 sekunnista 3 sekuntiin, todennäköisyys vierailijan poistumiselle kasvaa 32%.

Hakukonejätti Googlen tavoite on saada hakutulossivut latautumaan alle 0,5 sekunnin. Lisäksi Google suosii nopeusoptimoituja verkkosivuja hakutuloksissaan – onhan nopeus tärkeä osa asiakaspalvelua! Nopeusoptimointia tehdään osana Menestystarinoiden WordPress hakukoneoptimointia. Parhaat tulokset saadaan, kun sivustolla keskitytään nopeusoptimointiin omana projektinaan.

Nopeus on yrityksille kilpailuetu. Joissain tapauksissa hyvä latausnopeus voi olla myös erottautumistekijä (lue lisää kilpailijoista erottautumisesta)

Miten tehdään Euroopan nopeimmin latautuvat WordPress -verkkosivut

Ensin on laitettava perusasiat kuntoon:

 • WordPress:ssä on oltava teema, joka on optimoitu nopeutta varten. Meillä on oma teema tulossa työn alle. Toistaiseksi käytämme valmiita WordPress -teemoja.
 • WordPress:n on asennettava lisäosat (pluginit), jotka nopeuttavat latautumista. Meillä on käytössä WP Rocket ja Autoptimize.
  • Pluginien avulla voidaan optimoida kuvat ennen latausta käyttäjällä, jolloin ne vievät vähemmän tilaa.
  • WordPress -verkkosivuilla on otettava käyttöön levyvälimuisti (cache), jolloin osa sisällöstä latautuu käyttäjälle nopeammin.
  • WordPress -palvelimella on oltava käytössä HTML-koodin pakkaus (gzip), jolloin koodia puristetaan pienempään tilaan ja puretaan käyttäjän selaimella.
  • WordPress -verkkosivuilla on otettava käyttöön tyylitiedostojen (CSS) ja Javascript-tiedostojen pakkaus, latausajan nopeuttamiseksi.
  • Koko sivustolla on huomioitava ennakkolataus (preload). Käyttäjän tullessa ensivierailuille sivuille, ladataan ennalta määrätyt ominaisuudet heti käyttäjän muistiin taustalla. Tällöin sivulatausajat saadaan puristettua todella lyhyiksi.
 • WordPress hosting -palveluntarjoajan on kyettävä tarjoamaan riittävän suorituskykyinen palvelin tai hajautetut palvelimet siten, että käyttäjälle ladataan sisältöä häntä lähimmältä palvelimelta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia