Miksi verkkosivujen sisältöön kannattaa panostaa?

Verkkosivut voivat näyttää vaikka kuinka houkuttelevilta ja moderneilta, mutta jos sivuston sisältö ei ole kunnossa, se ei palvele kävijöitä. Pahimmassa tapauksessa potentiaaliset asiakkaat eivät koskaan edes löydä yrityksen verkkosivuja, jos niiltä ei löydy riittävästi oikeanlaista tekstiä.
Verkkosivujen teksteihin panostamiseen kannattaa suhtautua asiakaspalveluna. Kuvat ja videot ovat tärkeitä, mutta lopulta tekstisisältö ratkaisee sen, miten hyvin sivusto palvelee nykyisiä ja tulevia asiakkaita. Toimiva sivusto tarjoaa tietoa yrityksen palveluista ja alasta mahdollisille asiakkaille, jotka sitä etsivät. Sisältöön panostaminen myös parantaa huomattavasti hakukonenäkyvyyttä.

Virheetön sisältö herättää luottamusta

Verkkosivujen sisältö kannattaa rakentaa kerralla huolella eikä vähän sinne päin ajatuksella, että kunhan on jotain tekstiä, josta yrityksen tarjoamat palvelut tai tuotteet käyvät suunnilleen selviksi.
Sisällön määrä ei yksin ratkaise, vaikka sivustolla on toki oltava riittävästi tekstiä. Tärkeintä on sisällön laatu ja selkeys. Ei riitä, että kävijä löytää etsimänsä helposti, vaan tekstin lukemisen on myös sujuttava vaivattomasti. Yrityksen verkkosivuilla vieraileva etsii yleensä ratkaisua johonkin ongelmaan. Harva on valmis käyttämään aikaa vaikeaselkoisen ja jargonia pullistelevan tekstin setvimiseen.
Verkkosivujen sisällöntuotannossa on panostettava huolellisuuteen ja ajankohtaisuuteen. Virheellinen tai vanhentunut sisältö luo yrityksestä huonoa mielikuvaa. Myös kielivirheet ja kömpelö kielenkäyttö antavat yrityksestä amatöörimäisen kuvan, oli kyse sitten työkaluliikkeestä tai asianajotoimistosta.
Virheitä vilisevä teksti saa verkkosivujen vierailijan epäilemään, että jos sisällön oikeakielisyyteen ei ole varaa panostaa, mikä muu yrityksessä tehdään vähän sinne päin.

Hakukoneet arvostavat laadukasta sisältöä

Sisällön luominen on tärkeää hakukoneidenkin kannalta. Verkkosivujen sisällön määrä ja laatu vaikuttavat siihen, kuinka korkealle ne nousevat Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa. Google on kertonut missiokseen informaation järjestämisen ja sen tekemisen kaikille helpommin saavutettavaksi. Siksi kannattaa pitää huoli siitä, että verkkosivuilta löytyy laadukasta informaatiota.
Sisältöä ei koskaan pidä kopioida muilta verkkosivuilta, sillä hakukoneet rankaisevat tekstistä, joka ei ole ainutlaatuista. Verkkosivuilla ei myöskään kannata toistaa useita kertoja samaa tekstiä, sillä siitäkään hakukoneet eivät pidä.
Vaikka sisältöä ei kirjoitetakaan hakukoneille vaan ihmisille, kannattaa varmistaa, että verkkosivut löytyvät potentiaalisten asiakkaiden käyttämillä hakusanoilla. Jos hakukoneet eivät löydä sivustoa tai se sijoittuu kauas tulosten kärkipäästä, oikeat ihmiset eivät välttämättä saa koskaan luettavakseen sivuston hienoa sisältöä.

Tuo asiantuntijuutesi esiin

Verkkosivuilla voi tehdä paljon muutakin, kuin esitellä yleisluonteisesti yrityksen palveluja ja tuotteita. Hyvin tuotetun sisällön avulla yritys voi näyttäytyä oman alansa asiantuntijana.
Sivustolle kannattaa tuottaa jatkuvasti uutta materiaalia, joten hyvä ratkaisu on kirjoittaa säännöllisesti blogia. Blogi myös mahdollistaa sen, että sisältöä luodaan ostopolun kaikkiin eri vaiheisiin.
Blogissa voi kertoa laajemmin asiakkaita kiinnostavista aiheista. Blogiakin kannattaa kirjoittaa nykyisten ja tulevien asiakkaiden tarpeet edellä. Kirjoitukset voivat myös herätellä tarpeita, joita lukija ei edes tiennyt itsellään olevan.

Tiivistettynä sisällöntuotannosta:

Laadukas sisältö herättää luottamusta
  • Verkkosivujen laadukas sisältö on asiakaspalvelua
  • Hyvin suunniteltu ja virheetön sisältö herättää luottamusta
  • Hakukoneet rakastavat informatiivista sisältöä, jossa avainsanat ovat hyvin esillä
  • Blogissa yritys voi jakaa laajemmin tietoa omasta alastaan ja tuoda esille asiantuntijuuttaan
  • Oikein kohdistettu sisältö auttaa asiakasta etenemään ostopäätöspolullaan
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia