Sisältömarkkinointi on tärkeä osa nykyajan markkinointia

Sisältömarkkinointi tuo asiakkaat luoksesi

Sisältömarkkinointi on voimakkaasti kasvava markkinoinnin osa-alue, jota yritykset käyttävät potentiaalisten asiakkaiden löytämiseen ja sitouttamiseen. Sisältömarkkinointi kuuluu Inbound-markkinoinnin alle, jossa tavoitellaan potentiaalisia asiakkaita olemaan itse yhteydessä yritykseen.
Lue artikkeli ja ala panostamaan tehokkaaseen markkinointiin tänään!

Mitä tarkoittaa sisältömarkkinointi ja kuinka se toimii käytännössä

Markkinointi on oleellinen osa menestyvän yrityksen toimintaa. Tehokas ja kohdistettu markkinointi auttaa yritystä keräämään itselleen lojaalia asiakaskuntaa sekä rakentamaan brändistään tunnetun. Parin viime vuosikymmenen aikana markkinointikeinot ovat muuttuneet huomattavasti, sillä esimerkiksi internetin yleistyminen on asettanut mainonnalle aivan uudenlaiset ehdot. Tänä päivänä on entistä tärkeämpää erottua mainostajien loputtomasta massasta ja paras keino onnistua tässä, on panostaa laadukkaaseen sisältömarkkinointiin.

Mitä on sisältömarkkinointi?

Sisältömarkkinoinnissa keskitytään yrityksen tuotteiden mainostamisen sijaan asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin. Yritys tuottaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan sisältöä, kuten artikkeleita, videoita tai kuvia, joiden avulla pyritään valamaan luottamusta asiakkaisiin, sekä antamaan tietoa heille tärkeistä aiheista. Sisältömarkkinoinnissa pyritään sitouttamaan asiakkaita luomalla arvokasta, oleellista sekä johdonmukaista sisältöä, jonka myötä asiakas aktivoituu ostamaan yrityksen palveluita tai tuotteita.

Sisältömarkkinoinnin historia

Sisältömarkkinointi juontaa juurensa kauas historiaan, sillä sitä on harjoitettu jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Yksi vanhimmista esimerkeistä sisältömarkkinoinnin saralla on edelleen julkaistava The Furrow -aikakauslehti, joka käsittelee maanviljelyä. Lehden julkaisija on maanviljely- ja rakennuslaitteita valmistava John Deere -yritys. Yhä tänä päivänä lehti jakaa lukijoilleen arvokasta tietoa maanviljelyn uusimmista innovaatioista ja trendeistä ympäri maailman, ja sen tavoite onkin ollut alusta saakka antaa lukijoille mahdollisuus tulla paremmiksi maanviljelijöiksi. Ajatuksena on, että kun lukijat innostuvat uusimmista trendeistä, hankkivat he tarvittavat välineet automaattisesti luotettavaksi kokemaltaan taholta, eli John Deereltä.

Sisältömarkkinoinnin tavoitteet

Sisältömarkkinoinnin tavoitteet vaihtelevat yrityksestä ja sen muista markkinointikeinoista riippuen. Tavallisesti sisältömarkkinoinnilla pyritään muun muassa lisäämään ja vahvistamaan brändin tunnettavuutta, sekä lisäämään asiakas- ja merkkiuskollisuutta. Sisältömarkkinoinnin avulla pyritään myös palvelemaan ja sitouttamaan asiakkaita siten, että heistä tulisi tulevaisuudessa ensin tuotteen tai palvelun kokeilijoita ja sitten pitkäaikaisia asiakkaita. Sisältömarkkinoinnissa hyödynnetään niin ikään ”user generated contentia”, eli käyttäjien tuottamaa sisältöä, joka käytännössä voi olla esimerkiksi brändin käyttäjien keskustelufoorumi.

Sisältömarkkinointi käytännössä

Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on luoda asiakkaalle yksilöityä ja arvokasta sisältöä, joka vastaa hänen ongelmiinsa, saa hänet innostumaan tai on hänelle tärkeää. Hyviä esimerkkejä sisältömarkkinoinnista ovat muun muassa erilaiset asiantuntija-artikkelit, blogitekstit sekä asiakastarinat, joiden avulla asiakas saadaan houkuteltua yrityksen sivuille. Lisäksi muun muassa erilaiset ilmaiset kokeilujaksot kuuluvat laadukkaan sisältömarkkinoinnin piiriin.

Älä viivyttele sisältömarkkinoinnin aloittamisen suhteen

Menestystarinat on kokenut ja luotettava sisältömarkkinoinnin suunnittelija ja toteuttaja. Toteutamme yrityksesi liiketoiminnallisia tavoitteita tukevaa markkinointia. Autamme sinua onnistumaan tavoitteissasi. Kun haluat lisätietoja sisältömarkkinoinnista, niin voit ottaa yhteyttä Menestystarinoiden asiantuntijoihin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia