Markkinoinnin automaatio

Mitä on markkinoinnin automaatio?

Markkinoinnin automaatio auttaa markkinoinnin ammattilaisia suorittamaan tehtäviään tehokkaammin ja saamaan parempia tuloksia. Se koostuu useista eri työkaluista ja toiminnoista, jotka auttavat yrityksiä hallitsemaan ja suunnittelemaan markkinointikampanjoita, seuramaan niiden tuloksia ja tekemään päätöksiä niiden perusteella. Markkinoinnin automaatio voi sisältää esimerkiksi sähköpostimarkkinoinnin työkaluja, verkkosivustojen ja sosiaalisen median seurantatyökaluja sekä CRM-järjestelmiä tai -niiden liitoksia, jotka auttavat yrityksiä ylläpitämään ja kehittämään suhteita asiakkaisiinsa. Markkinoinnin automaation avulla yritykset voivat säästää aikaa ja parantaa markkinointitehokkuuttaan.

Minkälaisille yrityksille markkinoinnin automaatio sopii?

Se sopii erityisesti yrityksille, jotka haluavat parantaa markkinointitehokkuuttaan ja lisätä myyntiään. Markkinoinnin automaatio sopii myös yrityksille, jotka haluavat säästää aikaa ja parantaa tehokkuuttaan markkinointiprosesseissaan. Se voi olla hyödyllistä esimerkiksi seuraaville yrityksille:

 • Suuret yritykset, jotka haluavat hallita suuria määriä tietoja ja suorittaa monimutkaisia markkinointikampanjoita
 • Pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka haluavat tehostaa markkinointiprosessejaan ja säästää aikaa
 • Verkkokauppoja, jotka haluavat hyödyntää markkinoinnin automaatiota tehokkaan sähköpostimarkkinoinnin ja verkkosivustojen kävijäseurannan kautta
 • Yritykset, jotka haluavat parantaa asiakaskokemustaan ja ylläpitää asiakassuhteita CRM-järjestelmien avulla

Markkinoinnin automaation avulla yritykset voivat parantaa asiakaskokemusta ja lisätä myyntiään esimerkiksi lähettämällä personalisoituja sähköpostiviestejä tai tarjoamalla asiakkaille tarjouksia heidän aiempien ostojensa perusteella.

Minkälaisia automaatioita verkkokaupan kannattaa tehdä?

Verkkokaupalla on useita eri markkinoinnin automaatioita, joita se voi käyttää parantaakseen myyntiään ja tehostaakseen markkinointiprosessejaan. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Sähköpostimarkkinointi: Verkkokauppa voi lähettää sähköposteja asiakkaille esimerkiksi uutiskirjeiden, tarjousten tai tuotetiedotteiden muodossa. Sähköpostimarkkinoinnin automaatioiden avulla verkkokauppa voi lähettää sähköposteja automaattisesti esimerkiksi asiakkaan tilauksen jälkeen tai jos asiakas ei ole tehnyt ostosta pitkään aikaan.
 • Verkkosivuston kävijäseuranta: Verkkokauppa voi seurata verkkosivuston kävijöiden toimintaa ja käyttäytymistä seurantatyökalujen avulla. Näin verkkokauppa voi saada tietoa esimerkiksi siitä, mistä kävijät tulevat verkkosivustolle ja millaisia sivuja he katsovat. Tämä tieto voi auttaa verkkokauppaa optimoimaan verkkosivustonsa toimintaa ja tarjontaa.
 • Tuotekategorioiden automaattinen päivitys: Verkkokauppa voi automatisoida tuotekategorioiden päivitystä esimerkiksi tuotetiedoista tai varastotilanteesta. Näin verkkokauppa voi varmistaa, että tuotekategoriat ovat ajan tasalla ja että asiakkaat näkevät vain ne tuotteet, jotka ovat saatavilla.
 • Asiakasrekisterin ylläpito: Verkkokauppa voi ylläpitää asiakasrekisteriä ja kerätä tietoja asiakkaiden osto- ja käyttäytymishistoriasta CRM-järjestelmän avulla. Näin verkkokauppa voi tarjota asiakkaille henkilökohtaisempia tarjouksia ja sisältöjä sekä ylläpitää asiakassuhteita.
 • Verkkokaupan optimointi hakukoneille: Verkkokauppa voi automatisoida verkkokaupan optimoinnin hakukoneille esimerkiksi SEO-työkaluilla tai hakukoneoptimointityökaluilla. Näin verkkokauppa voi parantaa verkkosivustonsa näkyvyyttä hakukoneissa ja saada enemmän kävijöitä.
 • Sosiaalisen median automaattiset päivitykset: Verkkokauppa voi automatisoida uusien tuotteiden näkyvyyden sosiaalisen median kanaviin, jolloin sen seuraajat saavat tietoa ajankohtaisista tuotteista nopeasti ja tehokkaasti.
 • Mainonnan automatisointi: Verkkokauppa voi automatisoida mainonnan päivittymään automaattisesti uusista tuotteista esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa tai Googlessa.

Mahdollisuuksia automatisoinnille on runsaasti. Oleellista on tunnistaa mitkä usein toistuvat työt vievät verkkokaupan ylläpidolta aikaa. Menestystarinat on automatisoinut asiakkailleen paljon erilaisia toimenpiteitä, jotka ovat sekä säästäneet aikaa, että tuoneet myyntiä.

Mitä markkinoinnin automaatio-ohjelmia on olemassa?

Markkinoinnin automaatio-ohjelmia on useita erilaisia, ja ne tarjoavat monenlaisia toimintoja ja työkaluja markkinoinnin ammattilaisille. Tässä muutamia esimerkkejä markkinoinnin automaatio-ohjelmista:

 • Sähköpostimarkkinoinnin ohjelmat: Nämä ohjelmat tarjoavat työkaluja sähköpostimarkkinoinnin suunnitteluun, lähettämiseen ja seurantaan. Esimerkkejä sähköpostimarkkinoinnin ohjelmista ovat Mailchimp, Constant Contact ja GetResponse.
 • Verkkosivuston kävijäseurannan ohjelmat: Nämä ohjelmat tarjoavat työkaluja verkkosivuston kävijöiden seurantaan ja analysointiin. Esimerkkejä verkkosivuston kävijäseurannan ohjelmista ovat Google Analytics, Adobe Analytics ja Mixpanel.
 • CRM-järjestelmät: Nämä ohjelmat tarjoavat työkaluja asiakassuhteiden ylläpitämiseen ja hallintaan. Esimerkkejä CRM-järjestelmistä ovat Salesforce, HubSpot ja Pipedrive.
 • Verkkokaupan optimointityökalut: Nämä ohjelmat tarjoavat työkaluja verkkokaupan optimoimiseen hakukoneille ja parantavat verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Esimerkkejä verkkokaupan optimointityökaluista ovat SEOmoz, Ahrefs ja SEMrush.
 • Markkinointiautomaation ohjelmat: Nämä ohjelmat tarjoavat monipuolisen valikoiman markkinoinnin automaation toimintoja ja työkaluja, kuten sähköpostimarkkinoinnin, verkkosivuston kävijäseurannan, CRM-toiminnot ja verkkokaupan optimointityökalut. Esimerkkejä markkinointiautomaation ohjelmista ovat Pardot, Marketo ja ActiveCampaign.

Miten valita sopiva markkinoinnin automaatio-ohjelma?

Jotta yritys löytäisi itselleen sopivan markkinoinnin automaatio-ohjelman, on tärkeää miettiä omia tarpeita ja tavoitteita. Tässä muutamia asioita, joita yrityksen kannattaa ottaa huomioon markkinoinnin automaatio-ohjelmaa valitessaan:

 • Minkälaisia markkinointitehtäviä yritys haluaa automatisoida? On tärkeää miettiä, minkälaisia markkinointitehtäviä yritys haluaa automatisoida ja millaisia työkaluja niiden hoitamiseen tarvitaan. Esimerkiksi jos yritys haluaa tehostaa sähköpostimarkkinointiaan, tarvitaan sähköpostimarkkinoinnin automaatio-ohjelma.
 • Minkälaisia budjetteja yrityksellä on käytettävissä? Markkinoinnin automaatio-ohjelmien hinnat vaihtelevat paljon, joten on tärkeää miettiä omia budjetteja ja mikä ohjelma sopii parhaiten niiden mukaan. Yrityksen kannattaa myös miettiä, minkälaisia tuloja markkinoinnin automaatio-ohjelmalle odotetaan saavan ja laskea, mikä ohjelma tarjoaa parhaan tuoton suhteessa hintaan.
 • Minkälaiset toiminnot yritys tarvitsee? Yrityksen kannattaa miettiä, minkälaisia toimintoja se tarvitsee markkinoinnin automaatio-ohjelmassa. Esimerkiksi jos yritys tarvitsee CRM-toimintoja, on tärkeää valita ohjelma, joka tarjoaa ne.
 • Minkälaisia asiakaspalveluja yritys tarvitsee? On tärkeää miettiä, minkälaisia asiakaspalveluja yritys tarvitsee markkinoinnin automaatio-ohjelmassa. Esimerkiksi jos yritys tarvitsee paljon neuvontaa ohjelmiston käytössä, on tärkeää valita ohjelma, joka tarjoaa hyvät asiakaspalvelut.
 • Minkälaiset integraatiot yritys tarvitsee? On tärkeää miettiä, minkälaisia integraatioita yritys tarvitsee markkinoinnin automaatio-ohjelmassa. Esimerkiksi jos yritys käyttää monia eri markkinointityökaluja, on tärkeää valita ohjelma, joka tarjoaa integraatiomahdollisuuden olemassa oleviin työkaluihin.

Käytännössä olemme havainneet, kuinka nykytilan kuvaus yrityksen prosesseista auki piirrettynä antaa parhaan näkemyksen automatisoinnin mahdollisuuksiin.

Markkinoinnin automaation integraatiot

Menestystarinat on ActiveCampaign -markkinoinnin automaatiojärjestelmän partneri. Olemme automatisoineet järjestelmän avulla useita erilaisia sähköpostimarkkinoinnin toimenpiteitä osaksi yritysten myyntisuppiloa. ActiveCampaign integroituu sujuvasti Pipedrive CRM:n, mutta myös monen muun CRM-työkalun kanssa. ActiveCampaign toimii erinomaisesti yhteistyössä esimerkiksi WordPress -julkaisujärjestelmän kanssa, kertoen tarkkaa tietoa esimerkiksi verkkosivujen kävijöistä.

Meidät kannattaa ottaa mukaan jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa antamaan näkemys automatisoinnin mahdollisuuksista.

Saavuta tavoitteesi markkinoinnin automaatiolla

Hyvin suunniteltu markkinoinnin automaatio tuottaa onnistumisia pitkäksi aikaa. Menestystarinat on hyvä kumppani, joka huomioi puolestasi kaikki markkinoinnin automaation kiemurat ja saa yrityksesi myynnin kasvu-uralle. Meiltä voit kysyä mitä vain markkinoinnin automaatiosta.

Harkitsetko kumppania markkinoinnin automaatioon?

Varaa tästä 15 minuutin keskusteluaika tai jätä yhteydenottopyyntö.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia