Shopify-verkkokauppa

Shopify-verkkokaupan avaamisessa on paljon selvitettäviä asioita. Koostimme alle useimmin kysyttyjä asioita Shopify-verkkokauppaan liittyen. 

Mikä on Shopify ja mihin sen suosio perustuu?

Shopify on verkkokauppapalvelu, jonka avulla yritykset voivat perustaa ja ylläpitää verkkokauppaa helposti. Se tarjoaa alustan ja työkalut verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitämiseen. Shopify tarjoaa paljon laajennettavia lisäosia ja teemoja, joiden avulla verkkokaupan ulkoasu ja toiminnot voidaan mukauttaa tarpeiden mukaan. Shopify-verkkokauppa-alusta on suosittu valinta sekä pienille että keskisuurille yrityksille, jotka haluavat perustaa verkkokaupan ilman teknistä osaamista tai suuria kustannuksia.

Mitkä ovat Shopifyn tärkeimmät hyödyt?

Tässä on muutamia tärkeimpiä hyötyjä:

 • Shopify on suunniteltu helpoksi käyttää, joten verkkokaupan perustaminen ja ylläpitäminen onnistuu ilman teknistä osaamista.
 • Se tarjoaa useita eri maksutapoja, mukaan lukien verkkopankkimaksut, luottokorttimaksut ja mobiilimaksut.
 • Siinä on runsas valikoiman teemoja ja lisäosia, joiden avulla verkkokaupan ulkoasu ja toiminnot voidaan mukauttaa tarpeiden mukaan.
 • Tekninen ylläpito on hoidettu puolestasi, joten voit keskittyä tärkeimpään eli myyntiin.
 • Shopify tarjoaa asiakaspalvelua verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitämiseen liittyvissä kysymyksissä.
 • Kyseessä on turvallinen ja luotettava verkkokauppapalvelu, joten asiakkaat voivat tehdä ostoksia luottavaisin mielin.

Shopify-verkkokaupan suunnittelu

Ennen verkkokaupan perustamista on tärkeää suunnitella, millaisia tuotteita haluat tarjota ja minkälaiselle yleisölle. Tämä auttaa valitsemaan sopivan teeman ja määrittämään tuotekategoriat ja -tiedot oikein, jotta verkkosivujen navigaatio toimii luotettavasti.

Suunnitteluvaiheessa on myös tärkeää määritellä, miten verkkokauppasi toimii teknisesti. Esimerkiksi, minkälaisia maksutapoja tarjoat asiakkaille ja miten toimitukset hoituvat. Nämä asiat on hyvä määritellä ennen verkkokaupan perustamista, jotta ne toimivat sujuvasti verkkokaupan avaamisen jälkeen.

Verkkokaupan suunnittelemiseen saat meiltä tietenkin apua.

Verkkokaupan perustaminen Shopify:llä

Shopify-verkkokaupan perustaminen on suunnittelun jälkeen helppoa ja vaatii vain muutamia askeleita:

 • Ensimmäinen askel on rekisteröityä Shopify-palveluun. Tämä tapahtuu syöttämällä tarvittavat henkilötiedot ja valitsemalla maksutapa.
 • Shopify-themes tarjoaa runsaan valikoiman teemoja, joiden avulla verkkokaupan ulkoasu voidaan mukauttaa tarpeidesi mukaan. Valitse teema, joka sopii yrityksellesi ja verkkokauppasi tarjoamille tuotteille.
 • Seuraavaksi voit alkaa lisätä tuotteita verkkokauppaasi. Voit lisätä tuotteiden tiedot, kuvat ja hinnat hallintapaneelin kautta. Voit myös luokitella tuotteet eri kategorioihin ja lisätä alennuksia.
 • Määrittele, miten toimitukset hoituvat ja mitä maksutapoja tarjoat asiakkaille. Voit valita useista eri vaihtoehdoista, kuten perinteiset postit ja pikakuljetukset tai mobiilimaksut.
 • Voit luoda sivuja, kuten etusivun, yhteystietosivun ja tietosivun verkkokauppaasi. Voit myös lisätä blogikirjoituksia ja muuta sisältöä verkkokauppasi sivuille.
 • Ennen verkkokaupan julkaisemista on tärkeää testata, että se toimii odotustesi mukaisesti. Tämä voi sisältää tuotteiden lisäämisen ja maksamisen testaamisen sekä sivuston navigointiin ja ulkoasuun liittyvien asioiden tarkistamisen.
 • Kun olet valmis, voit julkaista verkkokauppasi painamalla ”Julkaise verkkokauppa” -painiketta hallintapaneelissa. Verkkokauppasi on nyt avoinna asiakkaille.

Verkkokaupan tekemisen voit toki ulkoistaa halutessasi vaikka kokonaan Menestystarinoiden tiimille, jolloin vastaamme kaupan pystyttämisestä suunnittelusta toteutukseen asti.

Shopifyn ylläpito

Shopify-verkkokauppa vaatii jonkin verran ylläpitoa sen jälkeen, kun se on perustettu. Tärkeimmät ylläpitotehtävät liittyvät tuotteiden lisäämiseen ja poistamiseen, hinnoitteluun ja toimitustapojen määrittelyyn sekä sivuston sisällön päivittämiseen.

Lisäksi verkkokaupan ylläpitäjän on seurattava verkkokaupan toimintaa ja tehtyjä ostoksia. Tämä voi sisältää tilastojen tarkastelun ja raporttien luomisen sekä asiakaspalautteiden käsittelyn.

Shopify hoitaa teknisen ylläpidon puolestasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi palvelimen ylläpidosta tai ohjelmistopäivityksistä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa verkkokaupan ylläpitäjältä.

Ylläpitotehtävien määrä riippuu verkkokaupan koosta ja toiminnasta. Pienessä verkkokaupassa ylläpitotehtävät voivat olla melko vähäisiä, kun taas suuremmassa verkkokaupassa niitä voi olla enemmän.

Menestystarinolta voit halutessasi hankkia Shopify verkkokaupan ylläpitoa, jolloin teemme puolestasi haluamiasi muutoksia verkkokauppaan.

Sopiiko Shopify-verkkokauppa kansainvälisille yrityksille?

Jep, se soveltuu hyvin kansainvälisille yrityksille, sillä se tarjoaa useita ominaisuuksia, jotka helpottavat verkkokaupan perustamista ja ylläpitämistä eri maissa. Tässä muutamia esimerkkejä näistä ominaisuuksista:

 • Shopify tarjoaa useita kielivaihtoehtoja, joten verkkokauppa voidaan perustaa ja ylläpitää eri kielillä.
 • Saatavilla on useita eri maksutapoja, mukaan lukien verkkopankkimaksut, luottokorttimaksut ja mobiilimaksut. Näin asiakkaat eri maista voivat tehdä ostoksia verkkokaupassa helposti.
 • Voit määritellä toimitustavat eri maissa ja hinnoittaa ne tarvittaessa erikseen. Voit myös lisätä erilaisia toimitustapoja tarjolle tarpeidesi mukaan.
 • Shopify tarjoaa työkaluja verotuksen hallintaan eri maissa. Voit määritellä verokannat ja lisätä verollisia tuotteita tarvittaessa.
 • Järjestelmässä on työkaluja kansainvälisen SEO:n hallintaan, joten verkkokauppaasi on helpompi löytää hakukoneista eri maissa.

Kaiken kaikkiaan alustalla on monipuoliset työkalut kansainvälisten verkkokauppojen perustamiseen ja ylläpitämiseen.

Shopify hakukoneoptimointi

Shopify tarjoaa useita työkaluja verkkokaupan hakukoneoptimointiin. Voit hyödyntää näitä työkaluja parantaaksesi verkkokauppasi löydettävyyttä hakukoneissa ja saadaksesi enemmän liikennettä verkkokauppaan:

 • Määrittele sivuston metatiedot, kuten otsikko- ja kuvaustagit, jotka kuvaavat verkkokauppasi sisältöä. Nämä tiedot näkyvät hakukoneiden hakutuloksissa ja ne auttavat hakukoneita ymmärtämään, mikä verkkokauppasi sisältö on.
 • Lisää verkkokauppaasi sisältöön avainsanoja, jotka liittyvät tuotteisiin tai palveluihin. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mikä verkkokauppasi sisältö on ja auttaa verkkokauppaa löydettävyydessä hakukoneissa.
 • Määrittele sisältökategoriat verkkokauppasi tuotteille tai palveluille. Nämä kategoriat auttavat hakukoneita ymmärtämään, mikä verkkokauppasi sisältö on ja auttavat verkkokauppaa löydettävyydessä hakukoneissa.
 • Linkitä verkkokauppasi muihin sivustoihin, jotka ovat luotettavia ja luotettavia. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, että verkkokauppasi on luotettava ja lisää verkkokauppasi löydettävyyttä hakukoneissa.
 • Käytä Google Search Console -työkalua seuraamaan verkkokauppasi liikennettä ja tekemiäsi muutoksia. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mikä toimii verkkokaupassasi ja mikä ei ja auttaa sinua parantamaan verkkokaupan löydettävyyttä hakutuloksissa.

Menestystarinat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi vuosien kokemuksella hakukoneoptimoinnista. Saat meiltä kaiken tarvittavan palvelun ja tuen onnistuaksesi kasvattamaan näkyvyyttä hakukoneissa.

Shopify ja hosting

Et tarvitse erillistä hosting -sopimusta käyttäessäsi Shopify-verkkokauppa-alustaa.

Onnistuuko siihen videoiden lisääminen?

Joo, Shopify-verkkokauppaan voi lisätä videoita. Voit lisätä videoita tuotesivuille, jotta asiakkaat näkevät tuotteet paremmin. Voit myös lisätä videoita muille sivuille, kuten etusivulle tai blogikirjoituksiin.

Voit lisätä videoita hallintapaneelin kautta lisäämällä video-widgetin sivulle tai lisäämällä videon HTML-koodin sivulle. Voit myös lisätä videon YouTube-linkin kautta.

Muistathan, että videon lisääminen verkkokauppaasi sivuille voi parantaa asiakaskokemusta ja auttaa heitä päättämään ostosta. Muista kuitenkin, että videon pitäisi olla laadukasta ja relevanttia verkkokauppasi sisällölle.

Onko Shopify-verkkokauppa Google Analytics 4 -yhteensopiva?

Kyllä on. Suosittelemme käyttämään Tag Manager -työkalua Google Analytics 4:n käyttöönotossa Shopify-verkkokauppa-alustalla. Tag Manager mahdollistaa tarkat tapahtumien seurannat verkkokaupan käyttäjien tekemistä toiminnoista. Ostoskorikäyttäytymisen analysointi, tuotemyynti, liikevaihto ja muut verkkokaupan seurantaominaisuudet onnistuvat GA4:n avulla.

Web analytiikan oikea asentaminen, datan keruun varmistaminen ja sen käyttäminen liiketoiminnan kehittämiseksi ovat verkkokaupan kilpailukyvyn keskeisimpiä osatekijöitä. Verkkoanalytiikan käyttöönottoon ja hyödyntämiseen liiketoiminnassa saat Menestystarinoilta tarvittavaa asiantuntemusta ja kokemusta.

Onko Shopify räätälöitävissä tai integroitavissa muihin järjestelmiin?

Huolimatta Shopify:n matalasta käyttöönottokynnyksestä, Shopify:tä pystyy myös räätälöimään erilaisiin käyttötarkoituksiin. Olemme toteuttaneet Shopify:llä monenlaisia räätälöintejä, kuten integraatio ERP-järjestelmään, toimimaan toisen julkaisujärjestelmän kanssa yhteistyössä samassa verkkokaupassa ja toteuttaneet sillä headless-ratkaisun GatsbyJS -ohjelmointikirjastolla. Shopify:tä voi siis kustomoida, kun tiedetään mitä halutaan saavuttaa. Meiltä kannattaa kysyä osaamisestamme, kun mietit Shopify:tä osana tietojärjestelmäkokonaisuuttasi.

Siirtyminen vanhasta kaupasta Shopify:n

Mikäli nykyinen verkkokauppasi tuntuu kasvun hidasteelta, voi siirtyminen Shopify:n olla varteenotettava vaihtoehto. Järjestelmästä toiseen siirtyminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta olemme tehneet siirtymisen todella helpoksi. On hyvinkin todennäköistä, että nykyisen verkkokaupan tuotevalikoima, sekä sisällöt ovat siirrettävissä muutamalla napin painalluksella Shopifyhin. Uuden järjestelmän käyttöön annamme perehdytyksen, joka on videoitavissa uudelleenkatselua varten. Kerro meille mistä järjestelmästä olet ajatellut siirtyä Shopifyhin, niin teemme siirtymisen mahdollisimman helpoksi.

Saavuta tavoitteesi verkkokaupan avulla

Menestystarinat toteuttaa tavoitteesi verkkokaupparatkaisuillaan. Meillä on vuosien kokemus verkkokaupankäynnistä. Voit kysyä meiltä mitä vain, kun suunnittelet verkkokaupan avaamista. Asiantuntemuksemme kannattaa ottaa hyötykäyttöön jo hyvissä ajoin ennen projektiin ryhtymistä.

Haluatko tietää lisää Shopify-verkkokaupasta tai markkinoinnista?

Varaa tästä 15 minuutin keskusteluaika tai tee tarjouspyyntö.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Viritetään firmasi markkinointi kuntoon.

Paras aika aloittaa kanssamme oli eilen. Toiseksi paras aika on tänään.

TILAA UUTISKIRJE​

Rekisteröidy uutiskirjeeseemme saadaksesi viimeisimmät päivitykset.
Älä huoli, emme koskaan lähetä sinulle roskapostia